Hvad kan og skal du glæde din far med i år?

Fars dag er en glimrende dag til at glæde og måske forkæle din far lidt. Men hvis din far er som de fleste andre fædre, så har han allerede købt det, som han stod og manglede eller ønskede sig for en uge siden.
Så hvordan finder du frem til den gode gave, der kan overraske og glæde ham?

Det er næsten altid vanskeligt at finde på gaver til mænd… altså lige udover strømper og underbukser, som de altid ønsker sig.
Men læs med i denne artikel og vi vil hjælpe dig med, at finde gode gaveidéer eller i hvert fald inspiration til dine gavekøb.

Hvis han er typen der ønsker sig de klassiske ting som værktøj, strømper og måske en undertrøje, så kan og skal du måske tænke i helt andre baner, for det vil virkelig overraske ham og formentlig glæde ham endnu mere.

Alle er glade for at modtage en dejlig og betænksom gave, og selv om din far måske ikke giver udtryk for det, så bliver han også glad for det. For vi mennesker bliver altid glade, når andre tænker på os, og gør noget for at glæde os.

Vi håber denne artikel kan hjælpe dig til, at finde ud af, hvad du kan og skal købe til din far i Fars Dags gave i år, og måske endda også de kommende år til både jul og fødselsdag.

Den perfekte Fars Dags gave er lige rundt om hjørnet.

Gaven din var vil elske

Det er ikke nemt at finde de perfekte gaver til alle dem du holder af, og det samme gælder formentlig, når det kommer til Fars Dags gaven.
Derfor vil vi komme med et super godt råd, når denne gave og alle de andre gaver skal findes.
Kig på Gavefinder.dk!

De har nemlig gjort det store arbejde for dig, og er kommet frem til en masse spændende og sjove gaver, som passer til største delen af alle fædre.
Skulle de mod forventning ikke have en genial løsning til dig, så kan de helt sikkert være med til at sætte inspirationen og idéerne i gang.

På den side kan du nemt få et godt overblik og finde den eller de gaver, som vil være perfekte til netop din far.
Det kan være personlige gaver som billeder eller gaver med laserskåret detaljer, som kun giver mening for lige din far. Det kan også være sjove gaver, men med personlige detaljer.
Gaver som din far kan kigge på mange gange, og som forhåbentlig kan bringe smilet frem, hver gang han ser gaven eller taler om den.

Vi er ganske sikre på, at du også kan finde gaven til ”manden der har alt”. For der er tænkt på det hele, så du ikke står med en smagskasse af forskellige øl og 2 par underbukser.

Du finder et bredt udvalg og samtidig kan du også sætte begrænsninger for hvor meget gaven evt. må koste.

En nem og enkel side der allerede har hjulpet mange til at finde gode og spændende gaver.

Hvor stammer Fars Dag fra?

Det er helt sikkert kun de færreste der ved, hvorfor vi fejrer Fars Dag og hvorfra denne tradition stammer.
Det er en gammel tradition der kan dateres helt tilbage til Middelalderen, hvor katolikkerne fejrede dagen. Dengang gav man en gave og ærede derved sin far, på samme dato hvert år.

Traditionen menes at være bragt til Europa fra USA af rejsende fra Portugal og Spanien.

Dengang var det en glædens dag, hvor fædrene blev forkælet lidt ekstra, og der var på ingen måder kommercielle idéer bag dagen.
Det er nok blevet lidt mere kommercielt den dag i dag, hvor vi ser f.eks. mange tv-reklamer, der konstant minder os om, at der skal købes gaver og oplevelser.

Vi behøver måske ikke hoppe med på vognen, hvor gaverne bare skal blive større og større. Men far skal da forkæles lidt ekstra. Om det er med gaver og nærvær, eller noget helt andet er selvfølgelig kun op til dig selv.

I Danmark fejres Fars Dag 5. juni hvert år. Om det er lagt på Grundlovs dag, for vi nemmere kan huske dagen skal være uskrevet.
Fordelen ved disse 2 dage falder samtidig er, at rigtig mange mennesker har fri på Grundlovs dag. Derfor har du nu endnu bedre mulighed for at fejre og hylde din far.

Selve dagen vandt rigtig stor indpas i Skandinavien og Danmark op igennem 1930´erne. Dagen blev i den periode også fastlagt rent politisk.
Danmark er dog det eneste land i Norden, der har fastlagt dagen på 5. juni. De andre Nordiske lande fejrer dagen senere på året i november.
De andre lande ændrede datoen i deres respektive lande, så der var længere tid imellem Mors Dag og Fars Dag.

Hvilken gave skal du vælge?

Nogen gange har du en klar idé til den perfekte gave, eller i hvert fald i hvilken retning du skal lede. Andre gange føles det helt umuligt at finde på noget spændende, som din far vil blive glad for.

Måske er det første gang du står med ansvaret alene, da din mor eller søskende har købt gaven på vegne af dig. Så hvor skal du starte, nu når alle mulighederne pludselig er åbne for dig?
Nogen gange kan det jo hurtigt blive vanskeligere, når mulighederne er alt for mange.

Nogle familier har helt droppet traditionen, men vi er ganske sikre på, at din far vil blive glad for en gave. Især når det er en helt uventet gave.
Om gaven er stor elle lille er på ingen måde afgørende. Om det er fælles oplevelser, som biograf tur eller et besøg på ynglings restauranten eller noget helt helt andet, ja det er selvfølgelig op til dig.

Vi mennesker er desværre ikke alle lige gode til at hylde hinanden og fortælle, hvor meget nogle personer betyder for én selv.
(udfordringen er nok størst når det er søn der skal komplimentere sin far)

En gave kan dog hjælpe dig til at vise din respekt og fejre din far. Så Fars Dag er en god anledning til, at netop gøre dette med en gave der givet med omtanke.
Hurtige skud fra hoften, om gaver der falder i god jord hos de fleste fædre:
Fotogaver (af dig og evt. børnebørn)
Fællesoplevelser (restaurant, fisketure og lign.)
God rom, gin, whisky osv.
Specialvarer
Tøj
Værktøj
Sjove gadgets

Mulighederne er mange når der skal købes Fars Dags gave i år og årerne der kommer. Der opstår altid nye idéer og du vil få masser af inspiration.
Vi er sikre på, at du finder en fantastisk gave, som du kan være stolt over at give, og din far vil blive ligeså stolt over at modtage.

Må der gives hjemmelavet gaver?

Ja der må selvfølgelig gives hjemmelavede gaver. Der er absolut ingen regler for, hvad netop du kan og må give i gave. Uanset om det er Fars Dags gaven eller alle mulige andre gaver, som du skal give. Så må du altid gøre dét, som du mener der det bedste og det mest korrekte for dig og for modtageren.

En hjemmelavet personlig gave kan for de fleste af os, være noget af det mest specielle at modtage.
Om det er økonomien der spiller ind og det derfor er nødvendigt, hænger nødvendigvis ikke altid sammen, da en hjemmelavet gave kan være meget dyr eller eksklusiv.
Har du kreative evner kan male eller puste glas, så har du virkelig muligheden for at kreerer unikke og personlige gaver. Mindre kan naturligvis også gøre det.

Bare det, at du vil investere tiden og energien i en personlig gave,kan gøre, at modtageren bliver endnu mere glad for selve gaven.

Den ene type gave udelukker på ingen måde den anden. Du kan sagtens kombinere en hjemmelavet gave, med noget du har købt i butikken eller på nettet.
Hvis det er en Fars Dags gave fra en barn, så er vi sikre på, at faderen hellere vil have en tegning eller et skævt askebæger i ler, frem for en æske chokolade.

Gode og billige Fars Dags gaver

Som tidligere nævnt, så behøver en god Fars Dags gave hverken være stor og dyr for, at blive betragtet som verdens bedste gave.
Det er aldrig værdien der er det vigtigste, og hvis ens økonomi ikke tillader der købes dyrere gaver, så giver svaret sig selv. Du skal finde en rigtig god men billig gave.

Igen giver svaret næsten sig selv. Når du skal finde en gave, så kigger du selvfølgelig på Gavefinder.dk.
Deres idéer og mange forskellige muligheder, gør det simpelthen så nemt, når du skal finde gaver. De har også mange andre søgemuligheder, så du kan også lede studentergaver, Mors Dags gaver, julegave og mange mange flere type gaver og oplevelser der passer godt til de forskellige segmenter.

I Danmark har vi en virkelig seværdig natur meget tæt på de fleste af os. Så mange gode oplevelser kan du få til ganske små penge eller endda gratis.
Tag på udflugt sammen med din far og måske resten af familien. En tur i skoven og måske med en god madpakke eller en picnickurv. Sådan en tur kan skabe gode minder og måske endda traditioner, som er mere værd end de fleste gaver.

Det kan være en afslappende tur til en put and take sø, hvor I har madpakken og kaffen med i tasken. Hyggesnakken går stille og roligt imens snøren er i vandet. Fanger I så en fisk eller to, så er turen blevet en endnu bedre oplevelse, som I begge kan dele og føle glæde ved.

Findes verdens bedste gave?

Verdens bedste gave findes helt sikkert derude et sted. Men heldigvis er vi forskellige og hvad du ser som verdens bedste gave, er helt sikkert ikke det din far vurderer som den bedste gave.

Uanset hvad den bedste gave vil være, så synes vi, at du skal gøre hvad du kan, for altid at give de bedste gaver der er indenfor mulighedens grænser. Det gælder både når du skal give til din far, din mor, søskende eller venner/veninder.
Hvis du strækker dig og gør dit det bedste, så kan vi jo altid håbe at det kommer lige så godt tilbage igen.

Du har sikkert selv på et tidspunkt modtaget en gave, som du godt ved ikke var hverken dyr eller prangende, men den blev givet til dig, fordi du er den du er. Den gav dig en følelse af, at afsenderen virkelig havde tænkt sig om, da netop denne gave skulle findes til dig.
Den gave er ganske sikkert en mere betydningsfuld gave for dig, end de 2 t-shirts du fik på den samme dag.

Med det in mente, så er gaver med til at give og forstærke de følelser vi nærer for hinanden. Derfor er verdens bedste gave for dig, noget helt andet for den næste person.

For nogen vil det være det lækre herreur, for en anden vil det være en sejltur med familien. Heldigvis er vi alle forskellige og ønsker os forskellige ting.

Du skal ”bare” finde ud af, hvad der er verdens bedste gave for din far.

Gå efter det sjove og kreative

Det er altid sjovt og underholdende med kreative gaver. De fleste fædre sætter også stor pris på et godt grin.
Der er mange forskellige muligheder, når du vælger gaver der fokuserer mere på grinet end på følelserne.

Nu er alle sjove og kreative gaver ikke kun gaver der bringer smilet frem den ene gang. For der er faktisk voldsomt mange spændende gaver, der også har en mening bag sig og ofte kan benyttes igen og igen.
Det er oplagt med sjove billeder fra en ferie eller andre oplevelser I har delt, men du kan også gå efter gaver der kan bruges i hverdagen.
Mange får lavet t-shirts med billeder af børnene, børnebørnene eller deres elskede kæledyr. Du kan også købe gin eller rom flasker med dine egne labels og historier på.

Den lidt mere rolige variant er graverede nøgleringe, eller graverede ølglas som I sammen kan skåle i på terrassen.

På Gavefinder.dk kan du finde mange flere sjove og kreative gaveidéer.

Kan Fars Dags gaven være til både dig og din far?

Selvfølgelig kan en Fars Dags gave være en gave som både din far og dig kan nyde sammen!

Nogle vil nok mene, at det er en smule egoistisk at give en gave, som du selv kan få glæde af. Her er vi absolut ikke enige, da en gave I kan være fælles om, helt sikkert vil være med til at skabe minder og historier sammen.
Det er ikke kun gaven der tæller, der er også signalet i gaven, der fortæller din far, at du rigtig gerne vil være sammen med ham, og dele de forskellige oplevelser sammen med ham.

Det er måske endda en gave eller oplevelse som din far slet ikke har tænkt på, eller endda en gave eller oplevelse, som han slet ikke har turde håbe på. Det vil jo kun gøre det hele endnu bedre.

Hvis din far er stor grill entusiast, så kan du måske investere i et grill kursus for jer begge, hos en professionel grillmester eller hos Weber. Så får I både den gode oplevelse sammen, og din far kan sidenhen invitere på endnu bedre grillaftener.

Det er næsten kun fantasien der sætter for oplevelserne, som du kan dele sammen med din far. Find ud af hvad hans fritidsinteresser er, og bevæg dig i den retning mod gode oplevelser sammen. Han vil elske at dele sin hobby med sin søn.

Personlige gaver kan være mange ting

Bevæg dig væk fra de traditionelle gaver, og find på en personlig gave, der kan gøre ham glad igen og igen.
Vi har tidligere skrevet lidt om dette. Vi husker jo ikke hvornår eller af hvem vi selv har modtaget underbukser, salt & peber sætter eller de andre hverdagsagtige ting vi har fået gennem tiderne. Din far er sikkert ikke spor anderledes.
Højst sandsynligt ønsker han sig alligevel ikke noget.

De personlige gaver vi modtager betyder bare så meget mere, da det virkelig viser dedikation og betænksomhed fra dem der giver gaverne. Altså det vi håber andre gør, når de giver gaver til os.

Nogle af de ting der topper listen på Gavefinder.dk over de personlige gaver er:
– Håndlavet læder nøglering med et navn trykket i læderet. Far, kaldenavn eller noget helt tredje.
– Øloplukker i træ hvor der er indgravet navn på siden. Den vil han være stolt af hver gang der kommer gæster.
– Cognac-eller whisky glas (alt efter hvad far foretrækker) med indgraveret navn eller dato i bunden eller på siden af glasset.
– Den klassiske kaffekop med ”Verdens Bedste Far” trykt på siden.

Når din far har næsten alt!
Især mange fædre ønsker sig aldrig, for som de selv siger, ”så har jeg alt jeg har brug for”. Mange gange er det næsten også rigtigt, da mange i dag køber det de står og mangler.

Så derfor kan det være en god idé, at finde de gode og måske sjove gaver, som ikke ret mange tænker på. Men som stadig kan være anvendelige, da de lige giver det sidste til hjemmet eller haven. Måske det kun kan/skal bruges til bestemte begivenheder eller situationer, men derfor kan det jo stadig være en rigtig god gave.

Alt efter din fars lyster og interesser, så kan disse ting måske være gode og anderledes bud:
– Et personligt læderforklæde – Dette er måske kun attraktivt, hvis din far elsker at stå i køkkenet, eller er ham der styrer grillen, når købet og pølserne skal vendes.
– Lys gadgets – Det kan være nogle flotte fakler til haven, som giver en fantastisk stemning på de sene aftentimer.
– Lyd gadgets – En af de gode Bluetooth højtalere til garagen eller ud til badet kan også være en glimrende mulighed.
– Ølkøler til haven – Den er i hvert fald sjov og underholdende første gang den hives op af græsplænen. Den virker og kan bruges år efter år.
– Vejrstation – Jo ældre folk bliver, jo mere interessant bliver vejret. Mange af de nye vejrstationer er faktisk meget pæne og viser også de korrekte data´er.
– Fars Dags plakater – Flere og flere hjemmesider har fars dags plakater, med mange sjove og typiske far citater. Nogle steder kan du også lave dine egne plakater, med sjove og kendetegnende citater om din far.
– Whisky flaske i personlig gaveæske – Den er selvfølgelig bedst hvis din far er glad for whisky.

Uanset hvilken gave eller oplevelse du giver i Fars Dags gave, så håber vi, at du finder verdens bedste gave til din far, så han bliver glad og beæret over din gave og alle de tanker og følelser der ligger bag lige præcis den gave.

Hvad der er perfekt for din far, er du den allerbedste til at vurdere. Løber du tør for idéer eller inspiration, så håber vi, at du har fundet nogle svar i denne artikel, eller også kan du altid besøge Gavefinder.dk, der hver dag står klar til at hjælpe dig yderligere.

Glædelig Fars Dag til alle fædrene og god gavejagt til dig.

Log in to vote
Rating: 0 - 0 votes