Kom sikkert igennem advent

ting-du-skal-huske-til-advent

Indeholder reklame for juleri.dk

Advent falder midt i en travl tid, hvorfor det også kan være svært at huske alle traditionerne. Man har måske nogle lange dage på arbejdet op til jul, hvor der specielt er travlt rundt omkring i butikkerne. Derudover skal man jo også huske jul, for der skal købes gaver, handles ind og så videre. Derfor har advent en tendens til at blive en lidt glemt tradition, som kun bliver udført halvt. Det skal der naturligvis laves om på!

I denne artikel vil vi gå i dybden med de ting, som bare skal huskes, når du holder advent. Derudover vil vi også komme ind på nogle valgfrie ting, som ikke nødvendigvis skal gennemføres, men som er den af adventstraditionen som helhed.

1) Hvornår er det egentlig advent

For de fleste er det måske ikke den største udfordring at huske, at advent falder om søndagen, men hvilke søndage er der egentlig tale om? Advent kører altid de sidste 4 søndage inden den 25. Derfor skal man altså regne med, at første advent falder lige omkring den første december, da det skifter fra år til år.

2) Husk gaverne til store og små

Selvom du har travlt, og du også skal sørge for julegaver, så skal adventsgaverne altså også være i orden. For mange familier sørger man nærmest kun for adventsgaver til de små medlemmer af familien. Det er egentlig lidt synd, da man kan få meget glæde ud af at give hinanden små og søde adventsgaver som voksne.

Budgettet for adventsgaver fra familie til familie er selvfølgelig meget forskelligt. Det handler om at i sætter jer ned som familie og tager stilling til, hvad i har råd og lyst til at give for adventsgaver. Adventsgaver har dog fået lidt ry for bare at være underbukser og sokker til mænd, og det er da ærligt talt en smule ærgerligt.

Hvis man vil gøre sig selv en tjeneste, kan man med fordel lave en adventskalender til sine nærmeste, så slipper man for at skulle tage stilling til adventsgaver hver uge, men derimod har man sørget og klargjort en adventskalender, som man overgiver til den person, der skal modtage en adventsgave hver søndag i advent.

Såfremt du ikke rigtigt har nogle idéer til nogle gode adventsgaver, kan du med fordel få inspiration til adventskalenderen lige her.

3) Husk adventskransen

En anden ekstremt vigtig ting er naturligvis adventskransen, den kommer man altså ikke udenom. En stor del af hyggen omkring advent oprinder fra adventskransen. Her er der nemlig lagt op til hygge med eventuel kaffe og kage omkring et bord med familien. Det er allerede her man påbegynder opbygningen af den julestemning, som gerne skulle være i top til den 24. december, hvor man fejrer historie og tro sammen med familie og venner.

adventskrans

Log in to vote
Rating: 0 - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *